Úspěšný sportovní manažer - Joneš, Adam (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se nejprve zabývá problematikou sportovního managementu a definuje nároky kladené na osobnost sportovního manažera. V další části jsou vymezeny kompetence manažera a význam manažerské etiky. Součástí práce je dotazníkové šetření. Hlavním cílem této práce je s pomocí teoretických poznatků a výsledků získaných dotazováním, vymezit faktory a vlastnosti potřebné pro úspěšné vykonávání profese sportovního manažera a navrhnout etický kodex pro tuto profesi. Na závěr jsou výsledky dotazníkového šetření diskutovány a shrnuty.
Successful sports manager
Keywords: sportovní management; sportovní manažeři; osobnost; faktory úspěšnosti; etický kodex; sport management; sports managers; personality; success factors; ethics code