Shluková analýza ve veřejné správě - Říha, Miloš (Univerzita Pardubice, 2006)
Cílem bakalářské práce je seznámit se shlukovou analýzou a ukázat na možnost jejího využití v oblasti veřejné správy. Úvodem jsou vymezeny pojmy shluková analýza a veřejná správa. Dále byly utříděny metody shlukové analýzy, které byly použity. Důležitým krokem byl výběr objektů z oblasti veřejné správy a určení jejich vhodných vlastností, které nám pomohou poukazovat na rozdíly mezi danými objekty. Výsledkem poznatků z uvedeného procesu je vymezení vlastního postupu s využitím dvou základních typů shlukové analýzy. Vybrané metody byly ověřeny na základě poznatků z teoretické části. V závěru je shrnut postup vypracování.
The cluster analysis in public administration
Keywords: Shluková analýza; metody; veřejná správa