Právní aspekty státního podniku - Stará, Žaneta (Univerzita Pardubice, 2008)
Náplní této bakalářské práce je popis právních aspektů institutu státní podnik, jeho vývoj a vývoj jeho právní úpravy. Podrobně rozebírá současnou právní úpravu státního podniku, jak ji stanovuje zákon č. 77/1997 Sb., o státním podniku. V praktické části se práce zabývá podnikem Česká pošta, s.p. - jeho historií, vývojem, současným stavem a právní úpravou.
Juristic aspects of state public enterprise
Keywords: state public enterprises; legislation; státní podniky; legislativa; Česká pošta, s.p.