Analýza potřebných profesionálních znalostí řidičů vozidel provozovaných v mezinárodní silniční dopravě : návrh učebního oboru řidič profesionál - Pecina, Pavel (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce se zabývá rozborem požadovaných znalostí řidičů v mezinárodní silniční dopravě, z něhož vychází návrh dvou variant učebního plánu studijního oboru řidič-profesionál. V práci je zpracován návrh skladby a anotace obecných a odborných předmětů obsažených v uvedených učebních plánech. V závěru se autor zaobírá možnostmi uplatnění absolventů tohoto studijního oboru.
Analysis of professional knowledge needful for drivers of vehicles operating at international road transportation
Keywords: silniční doprava; mezinárodní doprava; řidiči; studijní programy; požadavky