Dopad vývoje měnového kurzu na hospodaření podniku Iveco Czech Republic, a.s. - Kajsrlíková, Iva (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá analýzou vybraných ekonomický ukazatelů společnosti Iveco Czech Republic, a.s., na které působí měnový kurz. K sepsání práce jsou využity výroční zprávy a některé interní informace sledované firmy z období let 2005 - 2008. Z nich jsou zjištěny důležité údaje k tomu, aby mohla být provedena analýza a zhodnocení firmy. V závěru práce jsou navrhnuta vhodná opatření a doporučení k dalšímu budoucímu hospodaření firmy.
The impact of exchange rate development on economic situation of firm Iveco Czech Republic, a.s.
Keywords: měnové kurzy; hospodaření; firmy; hedging; kurzové riziko; exchange rates; Economy; companies; exchange rate risk