Podpora a preference MHD v Praze - Pavelka, Radek (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zabývá analýzou stávajících preferenčních a podpůrných opatření MHD v hlavním městě Praze. Dále se zaměřuje na návrh konkrétních preferenčních opatření, vyhrazeného jízdního pruhu na ulici Evropská a úpravu stávajících preferenčních opatření na ulici Plzeňské. Poslední část práce porovnává navržená opatření se současným stavem a popisuje jejich přínosy a možná úskalí.
Support and preferences of urban public transport in Prague
Keywords: městská hromadná doprava; podpory; preference; Praha; vyhrazené jízdní pruhy; urban public transport; support; preferences; Prague; dedicated lanes