Příprava afinitního nosiče pro specifikou izolaci peptidů - Mísařová, Blanka (Univerzita Pardubice, 2005)
Optimalizace podmínek přípravy, purifikace a imobilizace anhydrotrypsinu a podmínek použití specifického reaktoru. Anhydrotrypsin byl připraven chemickou modifikací nativního trypsinu PMSF a byl purifikován na koloně s imobilizovanými salminovými štěpy. Anhydrotrypsin byl imobilizován na magnetické partikule a použit pro specifickou izolaci peptidů obsahujících arginin nebo lysin na C-konci molekuly.
Preparaztion of affinity support for specific isolation of peptides
Keywords: peptidy; Trypsin; afinitní chromatografie; izolace