Odborná způsobilost osob při řízení drážních hnacích vozidel - Lukeš, Jiří (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce řeší získávání odborné způsobilosti strojvedoucích. Je zaměřena zejména na strojvedoucí na dráze celostátní a regionální na území České republiky. Jsou popsány stávající postupy při výběru, výchově a výcviku strojvedoucích a způsoby dalšího vzdělávání. Dále se zabývá moderními metodami výcviku strojvedoucích.
Qualification of train drivers
Keywords: train drivers; qualification; railway undertaking; Railway; Strojvedoucí; odborná způsobilost; dopravce; Železnice