Návrh a realizace stavových regulátorů v prostředí LabVIEW - Balán, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce se zabývá stavovým řízením dvou laboratorních soustav v simulaci a v reálném čase s využitím prostředí LabVIEW. Soustavy jsou řízeny stavovými regulátory. V prostředí LabVIEW byly vytvořeny aplikace pro řízení soustav. Také byly vytvořeny simulace pro porovnání reálných a matematicko-fyzikálních modelů.
Design and implementation of state controllers in the LabVIEW environment
Keywords: LabVIEW; LQ regulátor; estimátor; kyvadlo; VTOL; stavový popis; motor; enkodér; LabVIEW; LQ controller; estimator; pendulum; VTOL; state space; motor; encoder