Nová medicinální vlákna - Abdel-Lattif, Abdel-Mohsen (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato disertace popisuje strategii přípravy medicinálních vláken z polysacharidů. Tato nová vlákna mohou být použita v lékařství v aplikacích jako jsou lékařské textilie (hojivé obvazy, ochranné pomůcky a pod.)
New medical fibers
Keywords: Polysacharidy; medicinální vlákna; nanotechnologie; nanočástice; medicinální textilie; Polysacharides; medical fiber; nanotechnology; core shel nanoparticles; medical textile