Stylistická interpretace uměleckého textu (J. Durych) - Hrdinová, Hana (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá interpretací uměleckého textu, konkrétně tzv. "menší valdštejnské trilogii" (Rekviem) od Jaroslava Durycha. V první části je věnována pozornost autorově biografii a dobovému literárnímu kontextu. Druhá část je založena na předchozí detailní analýze všech tří próz obsažených v Rekviem, a to se zaměřením na ty výstavbové prvky, které vytvářejí dojem baroknosti textu.
Stylistic interpretation of the literary text (J. Durych)
Keywords: Jaroslav Durych; Rekviem; stylistické interpretace; barokní styl; literatura; Requiem; stylistic interpretations; baroque style; literature