Alzheimerova choroba v kvalitě života rodiny - Panská, Jana (Univerzita Pardubice, 2016)
Tématem bakalářské práce je kvalita života rodin, ve kterých se nachází člen s Alzheimerovou chorobou. Práce je rozdělena na dvě části teoretickou a výzkumnou. V teoretické části zmiňuji demenci, Alzheimerovu chorobu, pojem kvality života a kvalitu života pečujících osob a celé rodiny a v neposlední řadě také typy sociálních služeb, které jsou pro tyto rodiny pomocí. Výzkumná část je zaměřena na členy rodiny, ve které se nachází osoba s Alzheimerovou chorobou a nyní je umístěna v rezidenčním zařízení. Cílem je zjistit kvalitu života pečujících osob, k jakým změnám v životě pečujících osob došlo, jak jsou spokojeny se svým životem, jaké jsou jejich rodinné vztahy a jaká je situace po umístění člena do rezidenčního zařízení.
Alzheimer's disease and quality of family life
Keywords: demence; Alzheimerova choroba; kvalita života; rodina nemocného; dementia; Alzheimer's disease; quality of life; family with member with Alzheimer's disease