Experimentální zjišťování a výpočtové modelování dynamických charakteristik nárazníků železničních vozidel - Jaroš, Pavel (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce je zaměřena na zjišťování dynamického chování nárazníků železničních vozidel při experimentálních zkouškách v laboratorních podmínkách za účelem vytvoření jejich matematického modelu. Snahou práce je čtenářům postupně a uceleně představit normativní požadavky na nárazníky železničních vozidel, postup a provedení experimentálních zkoušek, včetně jejich vyhodnocení, s hlavním cílem sestavení matematického modelu nárazníku.
Experimental verification and computational modelling of dynamic characteristics of a raiway freight wagon buffer
Keywords: postranní nárazníky; experimentální testování; matematický model; simulace; side buffers; experimental testing; mathematical model; simulation