Básník Milan Děžinský - Zerzánková, Radka (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce analyzuje autorské, překladatelské a publicistické aktivity Milana Děžinského v české literární kultuře po roce 1989. Zkoumá souvislosti mezi jeho vlastní poetikou a výběrem překládaných autorů. Práce sleduje básníkovou roli ve vydávání bilančních almanachů Nejlepší české básně a recepci literární produkce.
Poet Milan Děžinský
Keywords: Děžinský, Milan; česká poezie; básníci; život umělce; sbírky; básně; díla; současná literatura; domovina; trvalé bydliště; řeky; mosty a tratě; Děžinský, Milan; Czech poetry; poets; artist's life; collections; poems; works; contemporary literature; homeland; permanent residence; rivers; bridges and tracks