Sociální pilíř udržitelného rozvoje v Pardubickém kraji - Podstatová, Hana (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato bakalářská práce je věnována problematice udržitelného rozvoje v Pardubickém kraji, se zaměřením na sociální rozvoj. Práce je rozdělena na tři části. První část obsahuje teoretické vymezení o udržitelném rozvoje v České republice. Druhá část je zaměřena na strategii udržitelného rozvoje, jaké má cíle a principy, které směřují k zajištění co nejvyšší dosažitelné kvality života pro současnou generaci a k vytvoření předpokladů pro kvalitní život generací budoucích. Poslední, praktická část, je věnována konkrétní situaci v Pardubickém kraji, udržitelném rozvoji a sociálními indikátory v regionu.
Social pillar of sustainable development of region Pardubice
Keywords: Sustainable Development; social pillar; Strategy; Pardubice Region; environmen; Udržitelný rozvoj; sociální pilíř; Strategie; Pardubický kraj; Životní prostředí