Fakta a fikce v díle Arnošta Lustiga - Čundrlová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zabývá analýzou děl Arnošta Lustiga s hlavní ženskou hrdinkou - Dita Saxová, Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou, Nemilovaná. Z deníku sedmnáctileté Perly Sch. a Krásné zelené oči. První tři části jsou teoretické, zaměřené na literárně - teoretické vymezení pojmů vypravěč a literární postava, literární kontext a autorův život. Poslední, čtvrtá část se zabývá interpretací uvedených děl Arnošta Lustiga.
Facts and Fiction in the Novels by Arnošt Lustig
Keywords: válečná tematika; Lustig, Arnošt; literární postavy; vypravěč; židovství; holocaust; ženské hrdinky; koncentrační tábor