Komparace českých a zahraničních podniků v oblasti konkurenceschopnosti - Fejfarová, Denisa (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se věnuje komparaci dvou podniků, jednoho českého a jednoho zahraničního, z hlediska konkurenceschopnosti. Teoretická část se zabývá pojmy z oblasti konkurenceschopnosti a metodami hodnocení konkurenceschopnosti. Praktická část hodnotí konkurenceschopnost podniků pomocí finančních ukazatelů a z hlediska služeb, které obě společnosti nabízejí svým zákazníkům.
Competitiveness comparison of Czech and foreign enterprises
Keywords: konkurenceschopnost; finanční analýza; benchmarking; komparace; podniky; competitiveness; financial analysis; benchmarking; comparison; enterprise