Komplexní podpora a pomoc dětem s postižením a jejich rodinám v České republice a prezentace případových závěrečných zpráv o rané péči klienta jako příklad dobré praxe - Šándorová, Zdenka (My University, 2018)
Téma příspěvku je velmi aktuální v celosvětovém a Evropském kontextu. Přináší teoretické informace o koncepci sociální model rané péče v České republice a praktické případové studie včetně závěrečných zprávy týkající se rané péče/ intervence. Jsou uvedeny konkrétní činnosti v rámci systému komplexní podpory a pomoci dětem s postižením a jejich rodinám. Autor aplikuje teoreticko-praktický přístup. Je toho názoru, že „praxe bez teorie je jako slepec na cestě a teorie bez praxe je jako vůz bez nápravy.“
The complex support and assistance to children with disability and their families in the Czech Republic and the presentation of case final reports on early care of client as an example of good practice
Keywords: Komplexnost; Raná péče/ intervence; Dítě; Rodina; Sociální služba; complexity, early intervention, child, family, social service