Správa počítačové učebny s OS Debian GNU/Linux - Kopecký, Luboš (Univerzita Pardubice, 2006)
Tato práce se v první části zabývá problematikou správy operačního systému Debian GNU/Linux a jeho synchronizací na všechny počítače v učebnách Ústavu elektrotechniky a informatiky, a v druhé části zabezpečením počítačových učeben na ÚEI. Na základě znalostí jsou navržena a implementována řešení, která mají synchronizaci systémů a autentizování počítačových zařízení do sítě ÚEI co nejvíce automatizovat.
Management of computer lab with OS Debian GNU/Linux
Keywords: operační systém Linux; Synchronizace; správa sítě; zabezpečení; počítačové učebny