Fyzická ochrana listinného fondu Archivu města Chrudim : restaurování listin na papírovém podkladu (období let 14. do 17. století) - Brendlová, Petra (Univerzita Pardubice, 2002)
Tématem práce, která má formu uceleného katalogu, je komplexní restaurování papírových listin a jejich voskových pečetí z archivního fondu. Každý dokument je v této práci zaevidován do podrobného formuláře, nazvaného zpráva o průzkumu listiny, následuje formulář obsahující popis jejího restaurování a konzervace a fotodokumentace.
Keywords: restaurátorské dokumentace; restaurování; listiny; papír; pečetě; katalogy