Předpověď poptávky a prodejů ve vybraném podniku - Roháčová, Julie (Univerzita Pardubice, 2009)
V teoretické části diplomové práce je zpracována rešerše zaměřená na předpověď poptávky a prodejů. V úvodu se zabývá různými hledisky poptávky, jejím vztahem k řízení logistických řetězců a způsoby ovlivnění poptávky a prodejů. Další část je věnována prognostickým metodám a zejména statistickým metodám založených na analýze a extrapolaci časových řad pro předpovídání poptávky a prodejů. V praktické části jsou výsledky primárního výzkumu zaměřeného na možnosti tvorby krátkodobých předpovědí prodejů ve vybraném podniku chemického průmyslu.
Demand and sales forecasting in chosen company
Keywords: poptávka; demand