Analýza možností sběru vybraných dat ze zabezpečovacích zařízení - Semrád, Jiří (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se zabývá problematikou zabezpečení jízd vlaků s rychlostí do 160 km/h. Uvedena je mapa sítě ČD obecně i konkrétně s ohledem na budované železniční koridory. Obsažen je i konkrétní rozbor možnosti získání potřebných dat z jednotlivých typů zabezpečovacích zařízení.
Keywords: železniční doprava; zabezpečovací zařízení; radiový přenos; komunikační technika