Kriminalita dětí a mladistvých u vybraného územního odboru Policie ČR - Jelínková, Aneta (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se věnuje rozboru kriminality dětí a mladistvých v okrese Kutná Hora. Pomocí diachronní analyticko-deskriptivní studie vývoje kriminality dětí a mladistvých v okrese Kutná Hora v období 2008-2018 bylo ukázáno, že kriminalita dětí a mladistvých v okrese Kutná Hora klesá. Pokles byl způsoben zlepšenou ekonomickou situací a poklesem rozvodovosti.
Child and youth crime in a selected Czech constabulary
Keywords: delikvence; děti; kriminalita; mládež; mladiství; pachatelé; trestné činy; deliquency; children; crime rate; youth; juveniles; perpetrators; crimes