Aplikovatelnost zahraničních portlandských cementů v České republice - Drajer, Martin (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá aplikovatelností zahraničních portlandských cementů v České republice. V experimentální části je zachycena výroba a ošetřování zkušebních těles, stanovení pevnostních charakteristik, dob tuhnutí a kompatibility cementu s vybranými superplastifikátory. V závěru práce je porovnání a vyhodnocení celého experimentu.
The applicability of foreign Portland cement in the Czech Republic
Keywords: portlandský cement; výroba cementu; pevnost v tlaku; pevnost v tahu za ohybu; tuhnutí cementu; Portland cement; production of cement; compressive strength; tensile strength in bending; solidification of cement