Rozhodování soukromoprávních sporů v České republice - Hála, Ivan (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce je zaměřena na možnosti řešení soukromoprávních sporů z hlediska soudního řízení, ale i z hlediska mimosoudních (alternativních) způsobů řízení. Cílem bakalářské práce je poskytnout stručným způsobem přehled o jednotlivých možnostech řešení sporů a vhodnosti konkrétních způsobů řešení pro určité právní případy.
Resolution of civil desputes in Czech Republic
Keywords: soukromoprávní spory; soudy; rozhodčí řízení; procesy