Studium krystalizace brushitu v simulovaném fyziologickém prostředí - Váca, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2003)
Krystalizace brushitu byla studována s využitím izoperibolického reakčního kalorimetru. Byla stanovena entalpie krystalizace brushitu, řád růstu krystalů a kinetická konstanta krystalizace. Vliv látek přítomných v lidské moči na krystalizaci brushitu byl zkoumán na základě měření v roztocích chloridu sodného a byly odhadnuty rozpustnosti brushitu v těchto roztocích odpovídajících fyziologickému prostředí.
Study of brushite crystallization in simulated physiological environment
Keywords: brushit; krystalizace; rozpustnost; Kalorimetrie