Duchovní a existenciální dimenze umírání v hospicu - na příkladu Hospice Anežky České - Stojaspalová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce na základě terénního výzkumu pacientů, zaměstnanců a dobrovolníků hospice v Červeném Kostelci objasňuje roli spirituality v hospicové péči. Pojednává o smrti a umírání, hospicové problematice a spiritualitě umírajících.
The spiritual and existential dimension of dying in a hospice - case study of St. Agnes of Bohemia hospice
Keywords: hospic; hospicová péče; smrt; umírání; spiritualita; duchovní potřeby; hospice; hospice care; death; dying; Spirituality; spiritual needs