Možnosti rozvoje a modernizace překládkových operací v kontejnerovém terminálu Brno - Fousek, Jindřich (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce se zaměřuje na rozbor a rozvoj technologických postupů při překládce kontejnerů v terminálu Brno. U konkrétních operací sleduje technologickou náročnost a také hledisko propustnosti terminálu. Je zkoumán systém překládky s cílem zvýšení kapacity a tím i efektivního využití překládacích mechanismů a obslužného personálu. V práci je navrženo několik modelových řešení pro rozvoj terminálu.
Development and modernization potencial of reloading process in Brno container terminal
Keywords: kombinovaná doprava; překladiště; terminál; Brno; překládka; combined transport; transship centre; terminal; reloading