Průzkum a přepočet deskového železobetonového mostu v obci Chudolazy na silnici I/9 - Beran, Lukáš (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce obsahuje zhodnocení stavu a stanovení zatížitelnosti deskového železobetonového mostu. K přepočtu je použito několik metod - porovnávácí a přibližný výpočet, statický výpočet-dovol. namáhání, mezní stavy. Konstrukce je modelována a počítána pomocí programu IDA NEXIS, zeloženého na metodě konečných prvků.
Keywords: mostní stavitelství; silnice; železobetonové mosty; výpočty; zatížitelnost