Bilance České republiky po vstupu do Schengenského prostoru - Veverka, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2009)
V úvodní části bakalářské práce jsou zmíněny a stručně popsány dvě základní dohody, které vytváří Schengenský prostor. Další část práce je zaměřena především na certifikát AEO. Týká se hlavně rozdílů mezi jednotlivými druhy certifikátu AEO a podmínkami, které musí hospodářské subjekty splnit, aby se staly držiteli tohoto certifikátu. Nedílnou součástí práce je i průzkum adresovaný držitelům osvědčení AEO v České republice a Spolkové republice Německo. Cílem průzkumu je nechat subjekty zhodnotit řízení o udělení osvědčení AEO, zjistit hlavní důvody proč zažádaly o certifikát a uvést konkrétní výhody, které jim certifikát přinesl.
Overview of the Czech Republic joining the Schengen zone
Keywords: Schengen zone; AEO certificate; audits; supply chains; questionaries; Schengenský prostor; osvědčení AEO; audity; dodavatelské řetězce; dotazníky