Syntéza a reaktivita heteroboroxinů odvozených od antimonu a bismutu - Kořenková, Monika (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá syntézou různě substituovaných heteroboroxinů, přičemž struktura centrálního kruhu obsahuje heteroatom antimon nebo bismut. První teoretická část je literární rešerší zaměřenou na doposud připravené heteroboroxiny.
Synthesis and Reactivity of Stiba- and Bismaboroxines
Keywords: organokovové sloučeniny; chelatující ligand; boroxiny; heteroboroxiny; antimon; bismut; organometallic compounds; chelating ligand; boroxines; heteroboroxines; antimony; bismuth