Oděv v průběhu staletí a jeho vliv na choroby ženy - Honová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2013)
Tématem teoreticko - výzkumné bakalářské práce je oděv v průběhu staletí a jeho vliv na choroby ženy. Teoretická část se zabývá gynekologickými obtížemi žen a historií ženského odívání od primitivní společnosti až po současnost. Výzkumná část je zaměřena na zvyklosti nošení oděvu dnešních žen a jejich informovanost o důsledcích nošení nevhodného oděvu.
Clothing in the course of the centuries and it is effect on the disease in woman
Keywords: ženy; oděv; choroby; historie; women; clothing; diseases; history