Význam měn a kryptoměn pro podniky a investory - Nádvorník, Ladislav (Univerzita Pardubice, 2023)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit investování do vybraných měn a kryptoměn, které se obchodují na devizových trzích. V první části práce jsou představeny a rozděleny měnové trhy a uveden jejich význam, dále pak i jednotlivé měny a kryptoměny. Druhá část práce se zaměřuje na investování do vybraných instrumentů a obsahuje modelové příklady v různých časových obdobích.
The importance of currencies and cryptocurrencies for businesses and investors
Keywords: Forex; měnový trh; cizí měny; investování do cizích měn; kryptoměny; investice; Forex; currency market; foreign currencies; investing to foreign currencies cryptocurrencies investing