Možnosti financování dálnice D3 - Polomíková, Petra (Univerzita Pardubice, 2008)
Cílem mé práce je nastínění problematiky financování dálnice D3 a financování dopravní infrastruktury všeobecně v závislosti na zdrojích a možnostech získávání prostředků. Práce je rozdělena do čtyř částí. Smyslem prvních dvou teoretických částí je charakterizovat dálnici D3 s jejími úseky a definovat možné dopady stavby na vnější okolí. Třetí část je zaměřena na samotné možnosti získávání financí, jakými prostředky a o od koho. Čtvrtá část je zaměřena na reálné možnosti financování již konkrétní dálnice D3. Cílem poslední části je výběr nejoptimálnější varianty financování nebo její kombinace.
Possibilities of financing the motorway D3
Keywords: Financing; Transport Infrastructure; sources; funds; financování; dopravní infrastruktura; zdroje; finance