Analýza zpoždění bezdrátové komunikace a jeho závislosti na velikosti dat - Pitrun, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se primárně věnuje bezdrátové technologii na frekvenci 5 GHz. V teoretické části bude nastíněn princip bezdrátové technologie s důrazem na faktory, které ovlivňují bezdrátové přenosy a sílu signálu, standardům 802.11, Fresnelovým zónám, polarizacím, architektuře TCP/IP a použitému hardware od společnosti MikroTik. Cílem praktické části je pak provést analýzu vzniku latence a její závislosti na velikosti zaslaných dat a počtu zařízení zapojených do komunikace.
Analyze of wireless communication delay and depending upon the size of the data
Keywords: bezdrátové sítě; zpoždění; rušení; MikroTik; WiFi; standardy; 5 GHz; polarizace; Fresnelova zóna; paket; IEEE; wireless networks; delay; interference; MikroTik; WiFi; standards; 5 GHz; polarization; Fresnel zone; packet; IEEE