Analýza rozvoje města Žamberk - Suchomel, Michael (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá rozvojem města Žamberk, jeho postupným demografickým vývojem od historie až po současnost. První část je zaměřena na veřejnou správu jako takovou a její rozvoj. V dalších částech se postupně rozebírá poskytování sociálních, kulturních a sportovních služeb ze strany města. Druhá praktická část se zabývá analyzováním životní úrovně a spokojenosti či nespokojenosti občanů žijící ve městě Žamberk. Pro tuto práci byly zvoleny dvě metody empirického výzkumu (dotazníkové šetření a rozhovor se starostou obce a ředitelkou centra sociální péče).
Analysis of the development of the town of Žamberk
Keywords: Žamberk; empirický výzkum; životní úroveň; sociální služby; kulturní a sportovní akce; Žamberk; empirical study; standard of living; social services; cultural and sporting events