Ausspracheschulung im fach Deutch als Fremdsprache - Moravcová, Monika (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce pojednává o výslovnosti. Zabývá se problémem správné německé výslovnosti, jednotlivými hláskami, přízvukem a větnou melodií, rozdíly ve výslovnosti mezi němčinou a češtinou. Uvádí návrhy nácviku správné výslovnosti v hodině německého jazyka podle dostupných materiálů a učebních souborů.
Keywords: němčina; výslovnost; výuka jazyka