Barevné vlastnosti sloučenin typu Bi2-xZnxCe2O7 připravených klasickou keramickou metodou - Těšitelová Kateřina; Kaufmannová Milena; Šulcová Petra (Univerzita Pardubice, 2015)
Cílem tohoto příspěvku bylo připravit nové směsné oxidické pigmenty obecného vzorce Bi2-xZnxCe2O7, určit jejich granulometrické složení, objektivně zhodnotit barevné možnosti a aplikační vlastnosti pigmentů ve smyslu jejich použití k vybarvování keramických glazur.
Colour Properties of The Compounds Bi2-XZnxCe2O7 Prepared by Classical Ceramic Method
Keywords: Pyrochlor; Neapolská žluť; keramické pigmenty; barevné vlastnosti; Pyrochlore; Naples Yellow; Ceramic Pigments; Colour Properties