Výskyt depresivních obtíží u studentů UPa - Kuncová, Vanda (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce je zaměřena na výskyt depresivních obtíží u studentů Univerzity Pardubice. Zkoumá intenzitu depresivního onemocnění u studentů a studentek prvních až třetích ročníků Fakulty filozofické a Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice v průběhu letního semestru (2008/2009) a zimního semestru (2009/2010). Jejím cílem je bližší seznámení s problematikou depresivního onemocnění z pohledu epidemiologie, etiopatogeneze, symptomatologie a v neposlední řadě léčby a prevence.
The Occurrance of Depressive Difficulties in Students at the University of Pardubice
Keywords: DEPRESE; Beckova posuzovací stupnice deprese; léčba; psychoterapie; duševní hygiena; DEPRESSION; Beck rating scale of depression; treatment; psychotherapy; mental hygiene