Priority v péči o klienta s Alzheimerovou demencí v domácím prostředí z pohledu pečujících - Pokorná, Monika (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zabývá prioritami v péči o nemocné s Alzheimerovou chorobou z pohledu pečujících. Je rozdělena na část teoretickou a část výzkumnou. Teoretická část obecně popisuje problematiku Alzheimerovy choroby a také specifika péče o takto nemocné v domácím prostředí. Výzkumná část je věnována kvalitativnímu výzkumu, ve kterém je pozornost zaměřena na pečující o nemocné s Alzheimerovou chorobou v domácím prostředí. Sledovány jsou jejich názory, potřeby a pocity. Cílem práce je zjistit, co je pro pečující o takto nemocné lidi v péči důležité.
Priorities in the care of the client with Alzheimer's dementia in a home ambience from the perspective of caregivers
Keywords: alzheimerova choroba; demence; pečující; priority v péči; alzheimer's disease; dementia; caregivers; priorities in the care