Bohumil Lůžek : učitel, kreslíř a kronikář Lounska - Kunc, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce dokumentuje osobnost Bohumila Lůžka, kronikáře, kreslíře a učitele z lounského okresu. kromě životních dat a díla (převážně kronikářského) práce obsahuje jako ukázku i několik autorových perokreseb.
Bohumil Lůžek : teacher, draftsman and chronicler of Louny region
Keywords: Lůžek, Bohumil; učitelé; kronikáři; kreslíři; Lounsko; přelom 19. a 20. století; školství