Územní ochrana dopravních zájmů v územně plánovací dokumentaci - Lamacz, Pavel (Univerzita Pardubice, 2000)
Autor v práci posuzuje aplikace některých ustanovení zákona č. 50/1976Sb. ve znění pozdějších předpisů a návazných vyhlášek o územním plánování a stavebním řádu ve vztahu k pořizování územně plánovací dokumentace pro sektor dopravy a územní ochraně dopravních zájmů včetně zmapování celého procesu a nezbytných podmínek jednotné interpretace některých pojmů z této problematiky. Autor analyzuje a popisuje celý tento proces z hlediska možných postupů, konkretizace a v závěru práce podává i doporučení na zlepšení.
Land protection according to the transport strategy in the term of land using plan dokumentation
Keywords: Doprava; stavební zákon; územní plánování; dokumentace; environmental impact assessment; územní celky