Analýza a návrh datové základny pro vnitřní potřeby kontejnerového překladiště - Dušek, Jan (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato práce se zabývá analýzou a návrhem datové základny pro vnitřní potřeby kontejnerového překladiště. Hlavním výstupem práce je datový model, který obsahuje data potřebná pro základní činnosti operátorů, dispečerů a pracovníky obsluhy manipulačních zařízení a míst, kde se ke kontejnerům váţe určitá sluţba. Vytvořená datová základna je pro uvedené pracovníky zpřístupněna pomocí databázové aplikace. Diplomová práce byla pojata jako projekt řízený dle zásad metodiky Unified Process (UP).
Analysis and design of database for internal requirements of container terminal
Keywords: kontejnerové překladiště; kontejner; datová základna; Unified Process; container terminal; container; Database; Unified Process