Dítě v pěstounské péči - Aubrecht, Jan (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce ukazuje teoretickou a praktickou stránku pěstounské péče, historický vývoj a další prakticky orientované součásti problematiky. Důležitým bodem je i konfrontace stavu v České republice se situací v evropských státech. Nejvíc obohacující částí práce je skutečná případová studie.
Child in foster care
Keywords: Náhradní rodinná péče; Děti; Rodina; osvojení; adopce; případové studie; sociální politika