Stanovení a porovnání laboratorních a terénních měření kalifornského poměru únosnosti - Škoda, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2016)
Cílem bakalářské práce je porovnat výsledky laboratorních a terénních měření CBR a IBI. Srovnání postupů a výsledků stanovení kalifornského poměru únosnosti a okamžitého indexu únosnosti bude provedeno na identických vzorcích zemin. Součástí práce je také rešerše a zhodnocení současného stavu poznání dané problematiky v ČR a zahraničí.
Determination and comparison of laboratory and field measurements of California bearing ratio
Keywords: měření; zkoušky; laboratorní; terénní; vzorky; zeminy; measurement; test; laboratory; field; samples; soil