Ověřování kvality ovocných šťáv a možnosti odhalování jejich falšování - Líbalová, Martina (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou ovocných šťáv, jejich falšováním a jsou zde popsány metody napomáhající k ověřování kvality těchto produktů. Pro praktické účely práce byl proveden experiment a to prostřednictvím pěti vybraných parametrů, pomocí kterých lze snadno ověřit kvalitu ovocných šťáv. V rámci experimentu bylo vybráno dvanáct reprezentativních vzorků ovocných džusů běžně dostupných v obchodní síti, které byly podrobně analyzovány. Získaná data byla pro názornost zobrazena prostřednictvím tabulek a grafů.
Confirmation of fruit juices quality and possibilities of detection of adulteration
Keywords: ovocná šťáva; falšování; metody ověřování kvality; fruit juice; adulteration; methods of confirmation of quality