Mobilní nabíječ olověných baterií s funkcí BMS pro studentský experimentální elektromobil - Tichý, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nabíjení olověných trakčních akumulátorů, rozebírá návrh a realizaci konkrétního řešení mobilního nabíječe s funkcí BMS a popisuje funkci jednotlivých elektronických komponentů použitých při konstrukci nabíječe. Obsahem práce je zároveň shrnutí základních vlastností olověných trakčních akumulátorů a seznámení s VRLA akumulátory.
Mobile charger of lead-acid traction battery with function BMS for student's experimental electric vehicle
Keywords: lead-acid battery chargers; BMS; integrated circuits TL497A; charging characteristics; VRLA accumulators; electric vehicles; nabíječe olověných trakčních akumulátorů; BMS; integrované obvody TL497A; nabíjecí charakteristiky; VRLA akumulátory; elektromobily