Systém varování a vyrozumění obyvatel - Zdvořilý, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce pojednává o systémech varování a vyrozumění obyvatel v případě mimořádné události na úrovni České republiky a na mezinárodní úrovni ve spolupráci s Organizací spojených národů, Evropskou unií a Severoatlantickou aliancí. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Praktická část práce se věnuje analýze skutečného stavu Pardubického kraje ve sledované oblasti a obsahuje také modelovou situaci protržení vodního díla Pastviny.
Warning and notification system
Keywords: mimořádné události; ochrana obyvatelstva; jednotný systém varování a vyrozumění obyvatelstva; varovné signály; varování; vyrozumění; emergency situations; civil protection; warning and notification system; warning signals; warning; notification