Analýza hospodaření vybrané neziskové organizace - Nekutová, Vendula (Univerzita Pardubice, 2020)
Cílem bakalářské práce byla "Analýza hospodaření vybrané neziskové organizace" pro kterou byla vybrána Česká abilympijská asociace. První část práce je věnována základní charakteristice a postavení neziskového sektoru v národním hospodářství. Obsahuje definici neziskových organizací, dělení, znaky a druhy. Důraz je kladen na činnosti, které organizace vykonávají a jejich dělení. Druhá část práce obsahuje charakteristiku konkrétní organizace, její vývoj, historii a vykonávané činnosti. Následuje provedená analýza hospodaření v období let 2014 až 2018, včetně doporučení.
Analysis of economic activities of selected non-profit organization
Keywords: neziskové organizace; soukromý neziskový sektor; sociální podnikání; Česká abilympijská asociace; analýza hospodaření; non-profit organization; private non-profit sector; social business; Czech Abilympics Association; analysis of management