Problematika tisku na matné natírané papíry - Eliášek, František (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce je věnována problematice zasychání tiskových barev a odolnosti proti oděru. Jsou popsány ovlivňující faktory, zkušební metody a postupy používané k řešení vyskytujících se problémů. V experimentální části byly vybrány dvě nejlepší kombinace papír - tisková barva.
Printing on matt-coated papers
Keywords: matné natírané papíry; tiskové barvy; zasychání; odolnost proti oděru